Iris Terpstra (31) versterkt sinds 1 oktober ons team als Geodata-analist. Graag stellen we u aan haar voor. ‘Ik ga werken aan oplossingen op het gebied van de leefomgeving die vragen om gecombineerd inzicht in data, documenten en geo-informatie. Het doet me goed dat ik via GlobeScope en mijn werk kan bijdragen aan de bescherming van de omgeving waarin we wonen, leven en werken.”

Deze week stemde de Eerste Kamer in met de Wet Open Overheid (Woo). De actieve openbaarmakingsplicht van deze wet maakt het nog belangrijker om te weten welke informatie in de digitale documentenbasis van een organisatie verborgen zit! Onze Smart Analyzers helpen publieke en private organisaties bij het verrijken, ontginnen en anonimiseren van hun documenten. Bereid u goed voor op de actieve openbaarmaking volgens de WOO. Wij helpen graag!

Sinds een jaar werkt GlobeScope nauw samen met Leafcloud, voor Nederland de eerste groene cloud provider. Hun GPU’s staan in technische ruimtes van appartementencomplexen, hotels en zwembaden in de Randstad. De rekenkracht die klanten van Leafcloud hier inzetten, levert warmte voor tapwater. Thatcher Peskens, co-founder van Leafcloud vertelt over zijn duurzame dienstverlening.

De Fryske Utfieringstsjinst Miljeu en Omjouwing (FUMO) zet StreetSpotter in om namens haar opdrachtgevers de bedrijvenlijsten te controleren en zo het inrichtingenbestand te actualiseren. Na het spotten zal de VIA-tool dat bestand per bedrijf op basis van AI koppelen aan de te verwachten bedrijfsactiviteiten. Vier vragen aan Mariëlle Rodenburg, strategisch beleidsadviseur en projectleider bij de FUMO over haar ervaringen met StreetSpotter. “Het is prettig om te weten dat je met goede gegevens op weg gaat, letterlijk en figuurlijk.”

Jeroen Janssen (1999)

Software Developer sinds 2019
TU Delft Computer Science (bachelor)

Wat doe je bij GlobeScope?
“Ik programeer aan de verschillende tools, zowel de back- als front-end.”

Waarom werk je bij GlobeScope?
“Ik wil graag dat mijn bijbaan bijdraagt aan mijn studie of relevant is voor mijn CV. Daar voldoet het werken bij GlobeScope wel aan! Software maken en testen bij een start up is echt vet, want je leert ook in de breedte; niet alleen over programmeren, maar ook verantwoordelijkheid nemen, mét collega’s en vóór klanten werken. Ik ben door een studiegenoot getipt. Hij vertelde enthousiast over werken bij GlobeScope.”

In opdracht van omgevingsdienst FUMO en in haar verlengde enkele gemeenten starten we na een eerste verkenning met het spotten van 10.000 bedrijven in de provincie Friesland. Kors van der Wolf, die dit project begeleidt, verwondert zich over niet-bestaande adressen, dubbele panden en doodlopende paadjes. “Google Maps lijkt handig, maar in het veld zie je hoe het echt in elkaar zit.”

AbelTalent brengt data over de fysieke leefomgeving op orde. De nadruk ligt hierbij op het slim archiveren van (water)bodemdocumenten. Sinds kort zet AbelTalent hierbij ook de Smart Privacy Analyzer in. “Provincie Groningen waardeert deze extra service. Zo zorgen we ervoor dat ze op dit terrein voldoet aan de AVG-regels.”

Voor zijn afstudeerscriptie onderzoekt Romano Badal (25) de mogelijkheden om beeldherkenning toe te voegen aan onze StreetSpotter. “Ik hoop dat ik hiermee de administratieve werklast van toezichthouders en handhavers kan verminderen.” Romano studeert Informatica aan de Hogeschool Rotterdam en loopt stage bij GlobeScope.

Vlijmscherp was 'ie weer: Arjen Lubach in zijn programma Zondag met Lubach (VPRO) over de WOB. Wat lak je? Wat lak je niet? Hoe zit dat nou met die overheid en die 'transparantie'? En hoeveel kost dat wel niet?

Sinds 1 februari hebben we (weer) een nieuwe software developer aan ons team toegevoegd. Csanád Bakos (22) studeert computer­wetenschappen en werkte als software­ontwikkelaar, data-analist en machine learning engineer.

De Omgevingswet vraagt om een vertaalslag van inrichting naar milieubelastende activiteit. En dat blijkt ingewikkeld, volgens Aniek Gielen, senior beheerder inrichtingenbestand en projectleider DSO bij Omgevingsdienst Midden- en West-Brabant (OMWB). Vandaar dat Aniek wilde bijdragen aan de verkenning van mogelijke oplossingen. “Een service als de VIA biedt ons een startpositie om de vertaalslag rond de invoering van de Omgevingswet te maken.”