Monalisa Das (32) versterkt team GlobeScope als quality assurance consultant. De kwaliteit van onze infrastructuur en eindproducten nog strakker beheersen: dat is haar missie. “Mijn enthousiasme en ervaring als software test engineer ga ik inzetten voor de verdere groei en bloei van GlobeScope.”

Frans de Smit (43) treedt aan bij GlobeScope als Chief Information Security Officer (CISO). “Werken aan veilige en betrouwbare dienstverlening in een flexibele setting, daar hou ik van!”

Sinds 1 maart versterkt Tom van Velzen (28) het team op het gebied van tekst en communicatie. “Heldere en doordachte communicatie is essentieel voor een snelgroeiende organisatie als GlobeScope. Daar maak ik graag onderdeel van uit!”

2022 is voor GlobeScope een bijzonder jaar. Nu al. Dat bespraken we onlangs tijdens een bijeenkomst met het hele team. Een korte terugblik op de opening van ons vijfde ondernemingsjaar met het huidige team dat gestaag doorgroeit van een start-up naar een scale-up.

GlobeScope verzorgde onlangs een inspiratiesessie over Artificiële Intelligentie (AI) voor het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat (IenW) – Directie Participatie. In hoog tempo diepten we de relevante aspecten van AI uit en legden we de verbinding tussen theorie en praktijk. “AI is heel technisch en soms moeilijk toegankelijk voor mensen die met hele andere dingen bezig zijn. GlobeScope slaagt erin om AI toegankelijk te maken en te vertalen naar de praktijk van alledag. Onze afdeling was erg blij met deze inspiratiesessie!”, aldus Marieke Pikart-van den Berg.

Jasper Weyne (23) versterkt sinds januari 2022 ons developers team. Hij studeert informatica aan de Universiteit Utrecht en vond bij GlobeScope een baan waar hij zijn ei kwijt kan. “Serieuze impact maken door te doen wat ik leuk vind; dat is voor mij belangrijk.”

GlobeScope en AbelTalent kwamen elkaar werkenderwijs tegen bij een gemeenschappelijke klant. Omdat er een klik was in de werkcultuur en de visie op datavraagstukken, onderzochten ze mogelijkheden voor samenwerking. Inmiddels zijn we vele samenwerkingen met inzet van onder meer de Smart Analyzers verder en is er in gezamenlijkheid een nieuw bedrijf opgezet: SIS8020. Een interview met Ralph Vis, mede-initiatiefnemer van dit nieuwe zusterbedrijf en directeur van AbelTalent.

Dennis Luijkenaar (26) is sinds 1 november toegevoegd aan het team van developers. Na zijn studie heeft hij veel tijd gestoken in zijn sportieve ontwikkeling als inline skater. “Nu is het tijd voor meer inhoud.”

Deze zomer zijn meer dan 60.000 Friese adressen bezocht en de gegevens van 15.000 Friese bedrijven  geactualiseerd met de StreetSpotter en een speciaal Spotteam. Deze actuele gegevens hebben we vervolgens voor de Fryske Utfieringstsjinst Miljeu en Omjouwing (FUMO) door onze VIA-software gehaald en verrijkt met een set met waarschijnlijke activiteiten. Zo weet de Friese omgevingsdienst op welke milieubelastende activiteiten ze toezicht moet gaan houden. “We hebben een flinke slag geslagen om de kwaliteit van onze data te verbeteren.”

GlobeScope werkt al langer samen met AbelTalent. Uit dit partnerschap is onlangs een nieuwe onderneming ontstaan: SIS8020. Patrick Laenen, directeur GlobeScope en mede-eigenaar van SIS8020 legt uit waarom dit bedrijf er moest komen. “Je kunt pas data-gedreven en informatie-gestuurd werken als de kwaliteit van data en informatie goed is. Het besef is er, maar klachten als ‘geen tijd’, ‘geen mensen’, ‘te duur’ en ‘duurt te lang’ blijven. Ons zusterbedrijf zal hierbij helpen: 80% door slimme systemen, 20% door slimme mensen.

GlobeScope heeft sinds kort een nieuw kantoor in het Groot Handelsgebouw. Huurden we eerst nog flexplekken in ‘Kleinhandel’, dé werkplek voor ZZP’ers en start ups, inmiddels hebben we onze eigen plek in dit markante gebouw midden in Rotterdam.